Nem rég kiszivárgott Kövér László beszéde, amiben az ellenzéket nemzetbiztonsági kockázatnak nevezi. Ezzel kapcsolatban az azonnali.hu kérdéssel fordult az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, a Belügyminisztériumhoz, Kövér László sajtótitkárához és a Fidesz frakciójának sajtóosztályához.

A portál azt szerette volna megtudni, hogy kivizsgálják-e a beszéd kiszivárgásának körülményeit.

indokoltnak tartják-e kivizsgáltatni akár az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának részvételével azt, hogy milyen körülmények között rögzítették Kövér László beszédét az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében a házelnök és az AH tudta nélkül, illetve hogy ez nem hordoz-e súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat?” –teszi fel a kérdést az Azonnali levelükben.

A címzettek közül egyelőre csak a Belügyminisztérium adott választ a megkeresésre. A BM viszont nem tartja indokoltnak, hogy vizsgálat induljon az ügyben.

„Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva emlékeztetjük arra, hogy a beszéd egy olyan ünnepi rendezvényen hangzott el, melyen számos meghívott vendég is részt vett, akik nem tagjai a hivatásos állománynak. Vizsgálat lefolytatását a Belügyminisztérium nem tartja indokoltnak” – írja válaszában a tárca.

A portál megkereste Stummer Jánost is az ügy kapcsán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke elmondta, hogy a bizottság következő, december 9-én tartandó ülésén Pintér Sándort és az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetését is megkérdezik majd arról, hogy van-e jelenleg folyamatban vizsgálat, amennyiben nincs tervezik-e indítani.

Forrás: azonnali.hu