Rudán Joe 2021. december 3-án este a Fordan Centerben mutatta be frissen megjelent életrajzi könyvét a pécsi közönségnek, ahol a könyv írójával, Szentesi Zöld Lászlóval közösen dedikáltak és beszélgettek a közönséggel, majd Rudán Joe a Feketén fehéren című album lemezbemutatójával is várta a közönségét.

Ezzel még nem ért véget a népszerű pécsi születésű zenész év végi munka,- és koncertprogramja, mert az mellett, hogy december 29-én a pécsi Kodály Központban ad nagykoncertet, olyan vendégekkel mint Nagy Feró, Kalapács József, Vivat Baucchus, Szimfonikus Zenekar, PTE Pannon Gyermekkar, Nagy Dávid, Závoti Zoltán. természetesen fellép a műsorban a Rudán Joe Banddel Tóth László, Gyenes Attila, Tóth Csüli Zoltán, Gyenes Máté, és ahol ott lesz a Rudán Joe Big Band is.

A karácsonyi nagykoncert előtt Rudán Joe még fellép Kaposvár, Szekszárd, Siklós, Budapest, Székesfehérvár és Kozármisleny közönsége előtt is, ahol az egyedi hangulatú Rudán Joe Akusztik koncertre készülhetnek fel.

Rudán Joe 1963. június 5.-én született Pécsett, és már középiskolás korában basszusgitározott, énekelt különböző amatőr zenekarokban. 78-ban az EWEREST-ben, 79-től pedig a HGM együttesben volt énekes, és Deep Purple dalokat adtak elő. 81-ben a MORRIS formációban zenélt, és az önálló koncertek mellett vendégként olyan zenekarok előtt mutatkozhattak be, mint a Skorpió, és a P.Box.


1983-tól pár éves bonyhádi és szekszárdi kiruccanással a SIGNÁL, a SPIRÁL együttes színeiben lépett fel, akikkel 1984- ben tett ORI vizsgát. Két év múlva már párhuzamosan működött a MORRIS, és a JIMI HENDRIX MEMORY BAND.


1986-ban beugrott a JET együttesbe, akik az akkor még újdonságnak számító „Malmsteen vonalat” követték. A dallamosabb rockot játszó CANDY együttesbe 87-ben igazolt, közben szép lassan kiforrta magát a 1988-ra a CODA. Repertoárjukban a Led Zeppelin dalok mellett  szerepeltek ”rockklasszikus” dalok. 1989 őszén került a budapesti GRIFF együttesbe, velük a vidéki koncertek mellett egy Petőfi Csarnokban tartott koncerten is játszott nagy sikerrel. 1990-től a Szekszárd melletti Csörge-tavi Rockmaraton fesztivál egyik szervezőjeként dolgozott.

Az 1990-es évek elején csatlakozott a POKOLGÉP-hez, ahol a 20 év alatt több száz koncert, és 12 lemez jelezte a közös munkát. 1993-ban az „ATILLA – ISTEN KARDJA” rockoperában játszott, többször szerepelt az „ISTVÁN A KIRÁLY” rockopera különböző változataiban színházakban, továbbá 2000-ben főszerepet kapott a „JÉZUS SZÜLETÉSE” folkoperában.


1997-től volt a P. MOBIL együttes tagja, velük 10 éven keresztül zenélt. 2008-tól 2013-ig a MOBILMÁNIA együttessel koncertezett, készített albumokat.
2010 elején Tóth László gitárossal megalakították a RUDÁN JOE AKUSZTIK formációt, amellyel azóta is szemezgetnek a rockzene magyar és külföldi gyöngyszemeiből.
2011 nyarán elkészült „CSABA KIRÁLYFI” című székely nemzeti rockopera, és egyik főszereplőjeként 2011-ben Gyergyószárhegyen, 2014-ben Püspökladányban, 2015-ben Csíksomlyón, a nyeregben mutatták be a darabot, óriási sikerrel.

2014 – 2019 között a DINAMIT zenekar tagja volt. 2014 nyarán megalakult a RUDÁN JOE BAND, ami saját bevallása szerint pályafutásának legkedvesebb dalaival áll a nézők elé.
2014-ben és 2017-ben szólóalbumot jelentetett meg „Én ez vagyok” és „Még egy tárral” címmel. Mindkettő nagy közönség, és szakmai sikert aratott.


2018-ban egyik főszereplője lehetett a „TRIANON” című rockoperának, melynek ősbemutatójára Budapesten a Hősök terén került sor. Még ugyanebben az évben nagyszabású, telt házas koncertet adott a zenekarával, és számos meghívott vendégzenésszel a pécsi Kodály Központban. Az előadást a magyar televízió is rögzítette, és műsorára tűzte, majd a koncert anyaga megjelent DVD-n, és dupla CD-n.

Forrás: rudanjoe.hu