December 12-én, vasárnap a kozármislenyi Szent Mór püspök templom környezete ad otthont az első alkalommal megrendezésre kerülő kozármislenyi Adventi fényünnepnek.

Adventi fényünnep 2021. december 12. vasárnap 14 – 17 óra.

Helyszín: Kozármisleny, Templom tér, Öregfalu-városrész.

Ízelítő a kozármislenyi családok számára szervezett nap programjaiból:

  • Pici Luca piac,
  • Szeretet vendégség,
  • Sütivásár az Árkosi Anyaotthon javára,
  • Gyermekekkel angyal mécses készítés,
  • Luca-napi búza osztás,
  • Fényfestés gyermekrajzokból,
  • Közös éneklés, és közös adventi tánc.

Adventi ablaknyitogató címen a családi nap programját megelőzően a Civilek Kozármislenyért mozgalom a város öregfalui részében hirdetett meg egy olyan programot, melynek során advent 24 napján minden nap a településrész egy-egy újabb házának ablakában jelenik meg az adventi fény. Naponta jelennek meg újabb és újabb fények, hogy az itt élők így készüljenek, hangolódjanak az év legszebb ünnepére, karácsonyra.

Az adventi készülődés az ablaknyitogatás mellett önkéntes munkával egészült ki, amelynek során a mozgalom önkéntesei újravarázsolták a plébánia bontásra ítélt üveges verandáját. A megszépült veranda a tervezett decemberi 12-i Adventi fényünnepre készülődve újult meg, hiszen az egyik helyszíne lesz a közösségi programnak. A plébánia verandája a továbbiakban karácsonyra megkapja az ünnepi díszeket, dekorációt, és a fényeket.

Milyen egyéb meglepetések várják a családi napra kilátogatókat? – kérdeztem Baka Sárát, a Civilek Kozármislenyért mozgalom megálmodóját, megalapítóját.

Az Adventi fényünnep, és a hozzá kapcsolódó program megvalósításával az a célunk, hogy az Öregfalu városrészben élők, és a város más részéből érkezők találkozzanak. Mi a szervezéssel biztosítjuk azt, hogy igazi adventi hangulat várja a Templom térre kiérkezőket. Meleg teával, forralt borral, pogácsával, karácsonyi zenével készülünk a látogatók fogadására a december 12-i vasárnapon. A gyerekekkel üveg mécsest készítünk, amit aztán hazavihetnek, hozzá a felnőtteket is megajándékozzuk egy kis a Luca-napi búzával. Igazi meglepetésnek szánjuk a kimondottan erre az alkalomra időzített fényfestést, amelyre már készülnek a kedves, főként karácsonyi témájú gyermekrajzok az általános iskolában. Karácsonyi süteményekkel készül a sütivásár standja is, amelynek bevételéből az erdélyi árkosi ferences rend által fenntartott anyaotthont segítjük. Mindezek mellett kézzel készített apró ajándékokat is vásárolhatnak a vasárnap délutáni programra kilátogatók. A templom udvarába felállított betlehemessel közös fotót lehet készíteni, és el lehet küldeni a távolabb élő rokonoknak. A délutánt közös énekléssel és tánccal zárjuk, amely megvalósításához segítségül hívtuk a helyben működő kórusokat és örömtáncosokat. Bízunk benne, hogy aki ellátogat az Öregfalu Templom terére, az este meghitt örömteli élményekkel térhet majd haza.