Tesótusa Pécsen: Szemerey Tamás Béla cége törvényességi felügyeleti eljárást indított, mert bátyja, Szemerey Zoltán András cége törvényellenesen növelte ötven százalék fölé a részesedését a Pécsi Sörfőzdében.

Összeakaszkodtak Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei a Pécsi Sörfőzdén – írta meg az Mfor. A konfliktus értelmezéséhez azonban röviden lássuk a sörfőzde tulajdonosi hátterét: 2020. december 31-én a cég 552,6 millió forintos jegyzett tőkéjének közel 49,96 százalékát a MAVA Befektetési Tanácsadó Kft. adta, míg 49,89 százalékát a BanKonzult Commerce Kereskedelmi Kft. A maradék papírok a dolgozók kezében voltak. – írja a HVG.

A MAVA többségi tulajdonosa Szemerey Zoltán András, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére. A BanKonzult tulajdonosa Szemerey Tamás Béla, vagyis Matolcsy másik unokatestvére. A testvérek közötti status quo az Mfor szerint 2021. június 8-án borult fel, amikor a sörfőzde igazgatósága úgy rendelkezett, hogy a MAVA részére jegyezzenek be további 3632 darab Pécsi Sörfőzde-részvényt a társaság részvénykönyvébe. 

További részletek ITT.