Közel 270 millió forint értékben hajt végre technológiai fejlesztést és alakítja át, bővíti üzemcsarnokát a fémszerkezetek gyártásával és fémmegmunkálással foglalkozó, magyar tulajdonban lévő Puskás Fémipari Kft. a társaság székhelyén, a Baranya megyei Harkányban.

A magyar tulajdonban lévő cég az MTI-hez eljuttatott közleményében tájékoztatott arról, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 186 millió forintos támogatásával és 80 millió forintos önerővel 2023 őszéig valósul meg a beruházás és az ahhoz kapcsolódó technológiai fejlesztés.

A projekt eredményeként bővítik a cég jelenlegi harkányi telephelyét, ennek köszönhetően a gyártócsarnok hasznos területe megnövekszik, a gyártási folyamatok hatékonyabbá válnak, ugyanakkor igényesebb munkakörülményeket is ki tudnak alakítani.

A beruházás részeként technológiai fejlesztés is megvalósul új eszközök beszerzésével, ennek eredményeként pedig a korábban bérmunkában végeztetett munkafolyamatokat ki tudja váltani a társaság.

A közlemény szerint a beruházás a acélszerkezetek gyártásával, beépítésével, műtárgyak rekonstrukciójával foglalkozó vállalkozás fejlődését, további munkahelyek teremtését és az árbevétel növekedést fogja eredményezni.     A jelenleg 11 főt foglalkoztató, 2013 óta működő Puskás Fémipari Kft. a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2020-ban 297 millió forintos nettó árbevétel mellett 14 millió forintos nyereséget ért el, míg egy évvel korábban 239 millió forintos bevétel mellett 18 millió forintos profitot szerzett.

MTI
Kiemelt kép: Harkány/Pixabay