Ma ült össze az Országgyűlés Mentelmi bizottsága, hogy kivizsgálja a korrupcióval vádolt Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, volt igazságügyi államtitkár ügyét.

A bizottság feladata a mentelmi jog felfüggesztésének esetleges javaslása, amit a mai napon Völner esetében meg is szavaztak. A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

Völner Pál személyesen nem vett részt a mentelmi bizottság hétfői ülésén, de még pénteken levélben kérte a bizottság elnökét, hogy döntsenek így. A 24.hu-nak eljuttatott levelében arról írt, hogy személyes érdeke, hogy a nyomozás során ártatlanságát mielőbb bizonyíthassa, ezért támogatja a mentelmi jog kiadását.

Az országgyűlés kedden szavaz ,ajd a mentelmi jog felfüggesztéséről, amelyhez a képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Ez várhatóan nem fog gondot okozni, mivel a Fidesz már korábban jelezte, hogy képviselőik igennel fognak szavazni. Nyilvánvalóan az ellenzéki pártok is hasonlóan fognak cselekedni, így biztosra mondható, hogy Völner Pál mentelmi jogát fel fogják függeszteni.

Forrás: 24.hu