Az ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

Miután 2021. december 14-én 22.40 órakor a Magyar Közlönyben megjelent az Országgyűlés határozata dr. Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2021. december 15-én több helyszínen tartott kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.

A nyomozó ügyészség dr. Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

Dr. Völner Pál a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni. 

Az ügyben korábban közzétett ügyészségi sajtóközlemény az alábbi linken érhető el: http://ugyeszseg.hu/inditvany-dr-volner-pal-orszaggyulesi-kepviselo-mentelmi-joganak-felfuggesztesere-a-legfobb-ugyeszseg-sajtokozlemenye/

Forrás: ugyeszseg.hu