Az United Airlines légitársaság kitiltotta az összes járatáról azt a floridai férfit, aki maszk helyett egy piros tangát húzott az arcára – értesólt a 24.hu.

Adam Jenne, a Cape Coralban élő férfi rendszeresen piros tangát hord a kötelező maszk helyett, ezzel tiltakozva a bevezetett üvintézkedés ellen. Így tett akkor is, amikor szerdán Washington városába akart repülni a Fort Lauderdaleből.

A mutatványt nem értékelték a légiutas-kísérők, aminek az lett az eredménye, hogy a férfit

kitiltották a légitársaság összes járatáról. 

„Ez az egész badarság” – mondta Jenne a repülőgépek fedélzetén előírt maszkviselési szabályokról az NBC2 News riportjában, majd az alábbi okfejtéssel támasztotta alá a véleményét – „a Covid nem tudja, hogy utazómagasságon vagyunk. Ez hülyeség. Az egész egy színház”.

A United Airlines szóvivője a New York Postnak adott nyilatkozatában a légitársaság dolgozóinak tulajdonította, hogy a gép felszállása előtt szembeszálltak a férfival.

Az utas nyilvánvalóan nem tartotta be a szövetségi maszkviselési szabályokat, ezért nagyra értékeljük, hogy csapatunk felszállás előtt, még a földön foglalkozott a problémával, elkerülve ezzel a lehetséges fennakadásokat a levegőben – fogalmazott a közlemény.

Forrás: 24.hu