A BaHír korábban már beszámolt arról, hogy egy úszómedencével is rendelkező hargitai luxusingatlanról Juhász Péter kiderítette, hogy Kövér László házelnökhöz köthető. Az ingatlan tulajdonosa Kövér László kabinetfőnöke, Veress László, ugyanaz az ember, akiről hetekkel ezelőtt már kiderült, hogy a családja egy 240 millió forintot érő budai luxusvillában lakik, amit a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolt meg.

Egységes ellenzék: Kövér László számoljon el a hozzá köthető hargitai luxusingatlannal!

Az ügyben megszólalt Kövér is, aki sajtófőnökén, Szilágyi Zoltánon keresztül üzent. Szilágyi a közleményben elismeri, hogy a villa Kövér László kabinetfőnökének tulajdona, de azt cáfolja, hogy a házelnök valaha is megszállt volna ott.

„Kövér Lászlónak nincsen és soha nem is volt semmilyen kapcsolata a magán adományozók által létrehozott és kizárólag magántőkéből fenntartott Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal és annak tevékenységével, tisztségviselőivel, mint ahogy egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát. A baloldali sajtótermékek minden erre vonatkozó állítása nem más, mint az Országgyűlés elnökének személyét támadó, lejárató szándékú, gátlástalan kampánymegnyilvánulás” – írta Szilágyi Zoltán az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

Fotó: MTI/Kovács Tamás