A megnyitása óta eltelt három évben csaknem 11 ezer óvodás és iskolás gyerek látogatta a pécsi állatkert természettudományos élményközpontját – közölte a Pécsi Kommunikációs Központ az MTI-vel annak kapcsán, hogy hétfőn projektzáró rendezvényen mutatták be az eredményeket.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 500 millió forintos forrásából kialakított élményközpont és az ahhoz kapcsolódó programok a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület, a pécsi Janus Pannonius Múzeum és az állatkert összefogásával valósultak meg.     

A projekt eredményeképpen csaknem 11 ezer baranyai gyermek jutott el a pécsi állatkertbe és vehetett részt természettudományos élménypedagógiai oktatáson.     

A fejlesztések részeként egy 40 fő befogadására alkalmas modern, digitális oktatási eszközökkel ellátott, bútorozott oktatóterem jött létre, hangos-, interaktív- és információs táblákkal felszerelt tanösvény létesült a vadasparkban, létrejött egy, a kárpát-medencei ősmaradványokat bemutató kiállítás és digitális, interaktív eszközökkel gazdagodott a zoo oktatóterme.     

A szűk három év alatt 9 féle foglalkoztatási formában 31 féle programot kínált évente megújuló tematikával az Élményközpont, míg az egymásra épülő programokon, számos foglalkoztatási formában 33 együttműködési intézmény vehetett részt élménypedagógiai foglalkozásokon.     

Kiemelték: az élményközpont átlagos kihasználtsága 100 fő volt naponta és napi 10 különféle foglalkozás zajlott, melyek átlagos időtartama másfél órás volt. Három év alatt 34 tematikus nyári tábort valósítottak meg.

MTI
Kiemelt kép: Wikipédia