A legsötétebb időkre emlékeztető módon zsarolhatja Szada községét és polgárjait, Vécsey László, a térség országgyűlési képviselője. Bár a fideszes képviselő cáfol, Hohn Krisztina, az ellenzék közös jelöltje egyeztetett Simon Erika alpolgármesterrel, aki megerősítette: a nyomásgyakorlás valóban megtörtént. 

Bár a képviselő tagadja a vádakat, de elmondások szerint Vécsey kijelentette, hogy akkor kap támogatást Szada, ha elmozdítják Simon Erika, jelenlegi alpolgármestert, aki az előválasztás első fordulójában is megméretetett a Demokratikus Koalíció színeiben.- Hirdetés –

Hohn Krisztina, az ellenzéki képviselőjelölt szégyenteljesnek, ugyanakkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerében teljesen bevett szokásnak tartja, korábban ugyanis pont Orbán Viktor beszélt arról a szomszédos Gödöllőn, hogy a város csak akkor kaphat érdemi támogatást, ha a települést nem Gémesi György polgármester vezeti.

Az ellenzéki képviselő szerint ebből az esetből is egyértelmű: „Vécsey László nem a helyieket képviseli, hanem a Fideszt helyben. Nem elég, hogy bosszúhadjáratot kezdtek az önkormányzatok ellen, most még a helyiek által megválasztott képviselőt is alattomos módon támadta.”

Szerinte 2022-ben ezért is le kell váltani a kormányt: “véget vetünk a pártállami időkre emlékeztető zsarolások és fenyegetések korszakának.

via Jövő tv
Kiemelt kép: Vécsey László Facebook oldala