Szilágyi Liliána Európa-bajnokságon ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó Instagram-posztban írta meg, hogy milyen szenvedéseken ment keresztül apja által. Dr. Szilágyi Zoltán egykori olimpikon, jelenleg ügyvéd a lányát és feleségét éveken át testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta.

„Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről” – írja az úszó a posztjában.

A poszt megjelenésével párhuzamosan jelent meg D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amiben Szilágyi Liliána az Instagram poszt kapcsán az őt ért traumákról beszél.

A műsorban több megrázó kijelentés is elhangzik, azonban elmondása szerint az egész történetet nem tudja elmondani, mivel perek és eljárások vannak folyamatban közte és az apja között, illetve a szülei között is. Csak olyan dolgokról beszél, amikről van bizonyítéka és tanúja. Hozzátette, hogy az Instagram poszt közzététele előtt konzultált a pszichológusával és az ügyvédével is.

 „Nekem is évekbe telt, amíg ki tudtam mondani, és szembe tudtam nézni, hogy igen, ez megtörtént” – mondta a műsorban.

Kiemelt kép: Youtube