Véget ér a nyugodt enyhe időjárás, a jövő héten egészen a hét végéig minden napra jut egy front. Fájhat a fejünk is rendesen és visszább is hűl a levegő. Visszatérnek a hajnali fagyok – írja a Meteo Mecsek.

Mi várható a jövő héten?

Hétfőn hajnalban egy hidegfront érkezik, de számottevő változást nem fogunk észlelni. Kissé megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban még kevés lesz a felhő felettünk, majd északnyugat felől megérkezik a felhőzet, de csapadék csak elvétve alakulhat ki. A maximumok 7-9 fok között alakulnak. Estére átmenetileg felszakadozik a felhőzet így láthatjuk az év első meteorraját!

Kedden reggelre kevés felhő lesz felettünk, de a délnyugati szél élénk lesz, egész nap. Front nem várható ezen a napon. Délutánra a maximumok 11-13 fok között alakulhatnak. Késő délutántól nyugat felől beborul az ég, de csapadék nem várható.

Szerdán napközben kellemes időnk lesz, 10 fok feletti hőmérséklet is lehet. Késő délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik. Megélénkül az északnyugati szél, és elered az eső. Számottevő mennyiségre kell számítanunk.

Csütörtökön újabb hidegfront érkezik, visszahűl a levegő. Hajnalban már fagyhat is és napközben is 5 fok alatt marad a hőmérséklet. A felhőátvonulásokból gyenge záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél pedig erős lesz!

Pénteken délnyugati széllel melegfront érkezik, de a hőmérsékleten ezt nem fogjuk megtapasztalni, marad az 5 fok körüli hőmérséklet. Sok lesz a felhő, de csapadékra nem kell készülnünk.

Forrás: Meteo Mecsek
Kiemelt kép: Pixabay