Dr. Páter Attila rendőr alezredesnek, a tragikus hirtelenséggel elhunyt rendőrkapitánynak állítottak emléket a Mohácsi  Rendőrkapitányságon.

A Mohácsi Rendőrkapitányság aulájában kapott helyet az az emléktábla, amelyet a tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori rendőrkapitány emlékére állítottak. Az ünnepélyes ceremónián részt vett dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és helyettesei, Baranya megye valamennyi városi rendőrkapitánya, valamint számos kolléga és családtag.

A táblát dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok leplezte le.

Dr. Páter Attila rendőr alezredes, volt mohácsi rendőrkapitány 2021. január 15-én munkába menet, a szolgálati autót vezetve balesetet szenvedett, és ennek során életét vesztette. A szüleit, feleségét, két kis gyermekét, testvérét és azok családjait, sok-sok barátot, ismerőst hagyta maga mögött, Komlón, ahol született, iskolába járt, és élt.

28 évvel ezelőtt szerelt fel a rendőrségre és közrendvédelmi vonalon indult el a munkája. Járőrként kezdett, aztán szép lassan haladt a ranglétrán. Ehhez elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, majd a jogi egyetemet is. 2020-ban bízták meg a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetésével. A baranyai öt rendőrkapitány egyike lett.

„Jó vezető volt, tisztességes ember, egy kiváló, humánus rendőr volt egész életében. Mi több, ami szerintem ennél is fontosabb, hogy jó férj és talán még jobb apa volt. Én már lassan két éve leszereltem, mert nem akartam, hogy kapitányként ott haljak meg a rendőrségen agyvérzésben vagy szívinfarktusban. Ő maradt. 27 éven át hűen szolgálta a hazáját. Valószínűleg rosszul lett vezetés közben. Meghalt.” – emlékezett a mohácsi rendőrkapitányra az egykori kolléga dr. Váczi István a Facebook közösségi oldal Zsaruellátó fiókjában.

Forrás: police.hu, facebook/zsaruellato

Fotó. police.hu