Ki ne emlékezne még gyerekkorából a hatalmas erejű tengerész kalandjaira, akinek senki se állhatott az útjába, különösen, ha egy kis spenót is a rendelkezésére állt! Amit azonban jóval kevesebben tudnak, hogy pipás tengerész kalandjai – napra pontosan – 93 éve vették kezdetüket.

Első alkalommal ugyanis 1919 január 17-én jelent meg a Thimble Theatre című képregénybe a King Features elnevezésű napilapban. Ezután több másik képregényben is megjelent, és a népszerűsége egyre nagyobbá vált, a figura nemzetközileg is ismert karakter lett.

A képregények után a karakter a rajzfilmsorozatokban vált igazán híressé, majd 1980-ban egészestés film is készült róla, ahol a főszereplőt Robin Williams játssza. Popeye ezenkívül a színház falai között is megjelent, 2011-ben Magyarországon Musical is készült belőle, ahol a tengerész főellenségének, Bluto kapitánynak a szerepét Ganxsta Zolee játszotta. A Popeye mesejáték változatát pedig a mai napig szokták néha műsorra tűzni.

Az elmúlt években a karakter ismertsége kissé visszaesett. Mígnem 2020-ban napvilágot láttak olyan hírek, hogy az ismert animációs filmrendező, Genndy Tartakovsky nekifekszik egy új hosszabb animációs filmnek a szereplővel. Ez eddig nem valósult, de talán a közeljövőben erre is sor kerül.

Te szeretted Popeye karakterét? Mi a kedvenc jeleneted tőle? Örülnél, ha újra a mozivásznon látnád?