2022 tavasza is új beruházást hoz Kozármislenybe. Ezúttal is a Parkerdőben valósulhat meg az Erdei Bringapálya szomszédságában, pályázati támogatással a fiatal városi polgárok szabadidejének kulturált szórakozását szolgáló létesítmény. Tehát Kozármislenyben a téli korcsolyapálya után, tavasszal görkorcsolyát köthetnek a fiatalok a városban, hogy a mozgásigényüket a jó idő beköszöntése után is kielégíthessék.

„Újabb nyertes pályázat! – most elsősorban a kozármislenyi ifjúság örülhet! A Parkerdőben tavaly megépült Erdei Bringapálya mellé most egy Freestyle Görkori pálya is épülhet az Aktív Magyarország támogatásával 20 millió forint értékben, az “Országos Bringaprogram 2022” keretében!” – tudatta az örömhírt dr. Bíró Károly polgármester a kozármislenyi lakosokkal közösségi oldalán.

A 10 millió forintos támogatást a Kozármisleny Város Önkormányzata „Freestyle pálya kialakítása Kozármislenyben” című projekt megvalósítására nyerte el. Az Országos Bringaprogram 2022 elnevezésű pályázati programban való részvétel keretén belül az önkormányzat köteles a 2021-ben megvalósított egynyomos erdei kerékpárpálya közelében megvalósítani a fejlesztést. A megvalósításkor a költségek ötven százalékát Kozármisleny Város Önkormányzata saját pénzforrásból állja.

„Az új pályatípus tovább bővíti a fiatalkorúak szórakozási, sportolási lehetőségét, színesítve a lakosság által igénybe vehető sportolási célú és rekreációs területek palettáját.” – olvasható a közzétett támogatói okiratban.

Kozármisleny, Baranya megye középső részén, közvetlenül Pécs városának tőszomszédságában fekszik, attól délre-délkeletre terül el. Földrajzi értelemben néhány kilométerre a Mecsek-hegység déli lábától, már a Baranyai-dombság része. A település megyeszékhelytől való távolsága szinte elhanyagolható, ha Pécs kertvárosi része felől indulunk a város felé, akkor is mindössze csak 5- 7 kilométer.

Kozármisleny település 2005. novembertől a nagyközségi címet, 2007. július 1-től pedig már a városi címet használhatja, és nagyobb Baranya több kisvárosánál, úgymint Villánynál, Sásdnál, Sellyénél, Pécsváradnál, Harkánynál és Bólynál is. Lakossága 1990-ben 2700 fő körüli volt. A település folyamatos és dinamikus növekedése, fejlődése eredményeként a lakosságszám mára eléri a 7084 főt. A város korfája a fiatalság képét mutatja. Kozármisleny az ország legfiatalabb lakosságú, legnagyobb iskolázottságú, és legkiemelkedőbb közbiztonsággal rendelkező városának tekinthető. A munkanélküliségi ráta 5% alatti. Sok gazdasági társaság és egyéni vállalkozó dolgozik és él a községben. Igen kiterjedt és sikeres kulturális- és sportélettel rendelkező település. Ezt bizonyítja a számtalan helyi civil szervezet, melyek tevékenységét az önkormányzat évről évre jelentős mértékben anyagiakkal is támogatja. – olvashatóak az információk a kozarmisleny.hu oldalon.