Döntetlent ért el a kozármislenyi csapat Cegléden!

NB III Közép csoport 21. forduló 2022. február 13. Cegléd

Ceglédi VSE – HR-Rent Kozármisleny 1-1

Gólszerző: Szabó

HR-Rent Kozármisleny: Somogyi – Horváth, Füredi, Berdo – Kónya, Szabó, Kozics, Vajda, Turi – Hampuk, Kirchner Csere: Paceka, Takács, Gajág, Beke, Loch, Horvát, Kiszely

Közel harminc edzés után felkészülten várta a tavaszi rajtot a HR-Rent Kozármisleny együttese. Az eltervezett munkát elvégezte a csapat, jó képet mutatott az együttes a felkészülési meccseken, és az új igazolások beilleszkedése is jól halad. A kozarmislenyfc.hu oldalon a napokban Aczél Zoltán vezetőedző értékelte a téli felkészülést.

 Intenzív másfél hónap van a csapat mögött. Hogy látod, milyennek sikerült?

Aczél Zoltán: A január 3-i kezdés óta a mai napig (péntekig) 29 edzésünk volt, a játékosok gyakorlatilag minden nap itt voltak. Általában naponta egy tréninget tartottunk, csak három olyan napot tudtunk beiktatni, amikor kettőt edzettünk. Egy olyan maximalista edző, mint én, ennél is többet szeretett volna, de ott, ahol a játékosok a foci mellett dolgoznak vagy tanulnak, reálisan ennyit lehet. A felkészülés ezért már valójában a téli szünetben elkezdődött, hiszen a játékosoknak karácsony után otthoni futással kellett kialakítaniuk az alap állóképességet, így a közös edzéseken már tovább tudtunk lépni. Egy hetet foglalkoztunk az erő-állóképességgel, aztán fejlesztettük a gyorsasági állóképességet, majd foglalkoztunk a sebesség növelésével, és végül a taktikai elemeket gyakoroltuk. Sokat jártunk edzőterembe, emellett megfelelőnek érzem a labdás, a futó és a dinamikus edzések arányát is. Azért nem volt felhőtlen a felkészülés, hiszen kisebb sérülések, illetve főként betegségek miatt voltak játékosok, akik hosszabb-rövidebb időre pihenőre kényszerültek. Annak örülök, hogy az utolsó héten már teljes létszámban tudtunk edzeni, ráadásul abban a ritmusban, ami már a bajnoki szezonban is jellemző lesz. Összességében úgy érzem, sikerült elvégeznünk azt a munkát, amit elterveztünk. Voltak, persze, fizikális és mentális hullámvölgyek is az elmúlt hetekben, de ezeket jól tudtuk kezelni, így a csapat most minden szempontból jó állapotban tud nekivágni a hosszú bajnoki menetelésnek. Aztán hogy ez mire lesz elég a ceglédi rajton, vasárnap kiderül.

Elég sok felkészülési meccset játszott a csapat – gyakorlatilag minden hétvégén pályára léptetek. Mennyire vagy elégedett a mérkőzéseken mutatott teljesítménnyel?

Aczél Zoltán: Tudatosan terveztük meg a felkészülési mérkőzéseket. Erős ellenfelekkel akartunk megmérkőzni, hogy a terhelés folyamatos legyen. A hat meccsen négyszer győztünk, egyszer döntetlent értünk el és egyszer szenvedtünk vereséget – sikerült legyőznünk a nyugati és a keleti csoport listavezetőjét és a másodosztályú Szentlőrinc együttesét is. Persze ennek nincs sok jelentősége, hiszen egy edzőmeccs soha nem olyan, mint az éles bajnoki, de összességében azt gondolom, hogy a hozzáállás, a pályán mutatott játék és a koncentráció is megfelelő volt. Ezek a találkozók remekül szolgálták a felkészülésünket a bajnokság tavaszi szezonjára.

Több új játékos is érkezett a csapathoz. Hogyan sikerült az ő beilleszkedésük?

Vannak egészen friss igazolások is, és mindenkinek meg kell szoknia az új közeget, ami van, akinek gyorsabban, másnak pedig lassabban megy. Úgy látom, hogy az új érkezők jó emberek, jó futballisták, és mi azon vagyunk, hogy a lehető leghamarabb be tudjuk integrálni őket a csapatba, és megtaláljuk a helyüket, ahol a legtöbbet tudnak tenni a céljaink eléréséért. Ők partnerek ebben, mindannyian felvették a munkát. Van köztük, aki már rátalálni látszik a helyes útra, más még kicsit keresi a helyét, de úgy gondolom, mindenki a hasznára tud majd lenni az együttesnek.

Mindezek alapján mit vársz a Cegléd elleni tavaszi idénynyitón?

Aczél Zoltán: Erre ugyanazt tudom csak válaszolni, amit a ceglédi edző is mondana, ha őt kérdeznéd: mindenképpen nyerni akarunk! Komolyra fordítva a szót, elemeztük a vasárnapi ellenfelet, látszik, hogy hova erősödtek, erre külön készülünk. Az is látszik, hogy kifejezetten nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy jó játékerőt képviselő, masszív ellenfélhez látogatunk, ezért nagy küzdelemre számítok. Ugyanakkor mi minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk, és a győzelem megszerzéséért lépünk pályára.  Úgy látom, hogy az őszi szezonunkat nem lesz könnyű felülmúlni, hiszen húsz meccsből 16-ot megnyertünk, és veretlenül állunk a tabella élén, de azért igyekszünk folytatni a jó sorozatot. Erre szükség is lesz, hiszen a szezon első felében a tabella elején lévő ellenfeleinkkel mérkőzünk majd meg, így egy jó rajttal meg tudnánk alapozni a teljes tavaszi idényt. Ez a jövő heti, Dunaújváros elleni hazai rangadó előtt különösen fontos lenne. Célunk, hogy az előnyünket megtartsuk, vagy akár növeljük, ehhez pedig győzni kell, ezzel a céllal megyünk Ceglédre.

Forrás. kozarmislenyfc.hu

Fotó: kozarmislenyfc.hu