Két hatalmas kamion viszi szállítmányát ma éjszaka Harkányból Sellyére. A különleges szállítmány időpontjának tervezését azért helyezték éppen vasárnap éjszakára, hogy a lehető legkisebb forgalom mellett közlekedhessen a két kamion.

A különleges két kamionból álló teherszállítmány a tervek szerint vasárnap este 19 órakor indul, és hétfő reggel 6 órakor éri el célját, ebben az időközben Harkány és Sellye között közlekedőket, illetve az útvonal során érintett települések lakóitól kérik, hogy álljanak el az út széléről autóikkal.

Komoly logisztikai munka előzte meg a szállítmány, illetve annak kíséretének útnak indítását.

A harkányi Puskás Fémipari Kft. egy hétméteres víztartályt készített a telephelyén, amelyet ma éjszaka szállítanak Sellyére, rendőri felvezetés mellett.

A közel tíz éve alakult Puskás Fémipari Kft. magas színvonalon szolgálja ki meglévő, és leendő üzleti partnereit, miközben folyamatos fejlesztések és beruházások jellemzik, hogy a növekvő elvárásoknak megfeleljen. 2020-ban a vállalkozás áthelyezte telephelyét a harkányi ipari parkba, egy újonnan épített, a gyártás szempontjából optimalizált üzemcsarnokba.

A cég tevékenysége két fő csoportból áll, első a fémszerkezetek, gépalkatrészek, acélszerkezetek, lemezalkatrészek gyártása és szerelése. Az elmúlt 5 évben forrt ki a cég, és második főtevékenységi köre, amely a műtárgyak rekonstrukciós, illetve az ipari ivóvíz-szennyvíz hálózathoz tartozó építő-gépészeti-lakatos ipari munkálatokból áll, folyamatosan fejlődik. 

Az elmúlt időszakban a harkányi telephelyen készített glóbusz tartályát két részben szállítja ma éjszaka a két kamion. A részek szállításához egyenként megközelítőleg 7 méter széles és legalább 4,4 méter magas útra van szüksége a kamionoknak. A teherautók egyesével 22,5 méter hosszúak, és 25 tonnát nyomnak. A szállítmánynak megfelelően útvonal kiválasztásakor a szállítók igyekeztek az előkészítés során olyan tervet készíteni, amelynek folyamán az útvonal környezetében nincsenek lelógó vezetékek, széles tereptárgyak és fontos szempont volt a kanyarodás nyomvonala is. 

Forrás: harkanyihirek.hu

Fotó: pixabay.com