Pegazus, 400 HUF=1 euró, Putyin=Orbán: ilyen, és ehhez hasonló üzeneteket festettek fel fiatal aktivisták a Békemenet útvonalára.

Mint a DEL tagjai írják, állampolgári kötelességüknek tettek hajnalban, amikor színes járdafesték segítségével olyan dolgokra hívták fel a Békemenet útvonalán a figyelmet, amikről az elmúlt napokban biztosan nem volt szó a közmédiában, a TV2-n, vagy a fideszes pártmédia egyéb felületein. Mint írják, a köztévé nem tudósít arról, hogy elérte a 400 forintot az euró árfolyama, nem tudósít a Pegazus-botrányról, és arról se, hogy az ellenzék vitára hívta Orbán Viktort.

„Ha a lábuk elé néznek, a Békement résztvevői is saját szemükkel láthatják majd tehát, hogy egy euró a múlt héten 400 forintba került, vagy, hogy miként nyilatkozott a ma már Putyin pincsijeként viselkedő Orbán Viktor az orosz elnökről 2007-ben. Így, amire a Kossuth térre érnek, ők is pontosan tudni fogják, hogy egy szó sem igaz abból, amit a miniszterelnök az ünnepi beszédében elmond” – írják közleményükben.A Minden Fiatal Magyarországa aktivistái többek között „Orbán konyec” feliratú plakátokat függesztettek fel Békemenet útvonalán. Szerintük ma a Fidesz szavazóinak is az az érdeke, hogy változás legyen.