Hajnal Miklós az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje Hegvidéken és Bel-Budán, a Facebook oldalán tett közzé videót arról, ahogyan tetten érik a fideszes aktivistákat, amint megrongálják az ellenzék választási plakátjait.

Tegnap délután kapta lencsevégre Győrffy Máté Terézváros momentumos alpolgármestere amint „valakik”, akik privát beszélgetésben elmondták, hogy ők fideszes aktivisták, rongálják a választási plakátjaimat. A kamera elől elszaladtak bátran, bár Máté hosszan követte őket, erről felvételt is láthattok.” – számol be arról Hajnal Miklós, hogy mi is látható a videófelvételen.

A videóban három fiatal látható, akik maszkkal és kapucnival próbálják elfedni személyazonosságukat. Az aktivisták létrára mászva tűzőgéppel tettek kárt Hajnal Miklós plakátjaiban.

A Momentum politikusa kiemelte, hogy a választás kezdete óta rongálják az ellenzék plakátjait nem csak az ő körzetében, hanem az egész országban. „Most végre arcok is társulnak a szabálysértésekhez, a bizonyítékokat átadjuk a rendőrségnek. Egy valamihez kétség sem fér: ha az ország tisztességes kormányzásába fektetne annyi időt a Fidesz mint a kihívóik lejáratásába, nem itt tartana ma az ország.”