Különböző témákban tart kiemelt ellenőrzéseket a Pécsi Közterület-felügyelet áprilisban. A fókusz a kutyatartás szabályainak ismertetésén és ellenőrzésén lesz.

„Három időpontban összesen hét pécsi kutyafuttató helyszínén tartunk fórumot a kutyatulajdonosok számára áprilisban. Célunk, hogy felfrissítsük a gazdik ismereteit az ebtartásra vonatkozó szabályokról. Elsősorban a pórázhasználatra és a köztisztasági szabályok betartására, vagyis a kutyaürülék összegyűjtésére vonatkozó előírásokat szeretnénk átismételni a számukra. Ezek a találkozók ugyanakkor arra is remek lehetőséget kínálnak, hogy a kutyatulajdonosok megosszák velünk problémáikat, és közös gondolkodás induljon azok megoldásáról” – foglalta össze Märcz János, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője.

A kutyatartás szabályainak ismertetésén túl több más témában is kiemelt ellenőrzést tartanak áprilisban. A közterületi szeszesital-fogyasztás, a köztisztaság, a parkolás és a behajtási engedélyek szabályait is fokozottan ellenőrzik a hónap folyamán.