Május 16-án, hétfőn 10 órától a Pécsi Zöld Kör, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége fenntarthatósági tematikájú agrárfejlesztési konferenciát tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Magyarország és az Európai Bizottság 2022-ben fogadja el a nemzeti KAP Stratégiát, amely keretet ad a magyar agráriumba érkező európai uniós támogatásoknak. Az európai zöld megállapodás és a magyar Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia is célul tűzi ki a mezőgazdasági támogatások zöldítését, a biológiai sokféleség védelmének előtérbe helyezését.

A megrendezendő fórum célja, hogy tájékoztassa a térségben élő gazdálkodókat, szakértőket, önkormányzatokat a nemzeti KAP Stratégia Tervről, hogy az EU támogatási rendszer megvalósítása során maximalizálni lehessen a környezeti hasznokat és mérsékelni az esetleges környezeti károkat.

A konferencián előadást tart Madarász István, Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztály Agrárstratégiai Koordinációs Osztályának vezetője, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, valamint Kovás Dezső egyetemi tanár. Az eseményen jelen lesz az önkormányzat részéről Kunszt Márta civil tanáncsok és Kóbor József Zöld megbízott.

Az esemény helyszín a Balokány-Pepita Közösségi Tér (7622 Pécs, Zsolnay Vilmos út 12.). A rendezvény 10 órakor kezdődik, és előreláthatólag fél 1-ig tart. A belépés díjtalan, a résztvevőket egy szendvicsebéddel látják vendégül a szervezők.