Kedd hajnalban térségünkben erős lesz a gomolyfelhőképződés, és főleg az északra eső részeken gyenge záporok kialakulhatnak. A reggeli órákra mindenütt megszűnik a csapadék és gyengén felhős időre ébredhetünk. A minimumok 13 és 17 fokig csökkennek, enyhébb idő a városokban lehet. A délkeleti szél a hajnali órákban gyenge lesz, de a Mecsek magasabb pontjain élénk lehet. A déli órákban a hőmérséklet megközelítheti a 30 fokot!

Délután erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, de csapadék az esti órákig csak kis eséllyel fordulhat elő, az is futó zápor formájában. A délnyugati szél egész nap mérsékelt lesz, de olykor egy-egy élénkebb lökés előfordulhat. A hőmérséklet maximuma elérheti a 29-31 fokot.

Este újra aktív lehet a légkör, de nagy területet nem érintenek majd a képződött záporok és zivatarok, inkább helyi jelleggel, azaz lokálisan lehetnek területek, ahol mérhető csapadék fog hullani. Zivatarok csak kis eséllyel alakulhatnak ki, de környezetükben felhőszakadás, apróbb jég és szélerősödés alakulhatnak ki. Este a hőmérséklet 23 és 25 fok közé csökken. – írja a Meteo Mecsek.