Az előző hetekben picit adós maradtam az ebédmenüs cikkekkel, de most jöjjön egy ismételten ezekből! A Bachhus pinceétterem menüit nem nehéz észrevenni, a Széchenyi tér fele mindig ott van a hatalmas tábla a heti kínálattal, ami legtöbbször négyféle levest és legalább ötféle főételt tartalmaz. Április elején próbáltam ki először az éttermet, akkor egy gyümölcslevest és egy gyrostálat kértem. A lenti terület egyszerű berendezésű, picit hűvös volt, de egy pincehelységben ez valahol természetes, a nyári melegben pedig biztosan nagyon jól fog esni.

A leves nagyon hamar érkezett. Mennyiségileg rendben van, és a benne lévő gyümölcsök is ízlettek, a leve azonban már furcsább volt, ugyanis nagyon édesnek éreztem, gyakorlatilag inkább már a desszert kategória volt nálam, nem a leves (annak ellenére, hogy a gyümölcslevesek alapból). Személy szerint én nagyon édesszájú vagyok, így azt mondom, hogy nekem ez ebben a formában még belefért és ízlett is, de azért hogyha valaki kevésbé rajong az édes ízekért, akkor érdemes inkább valami mást kipróbálnia.

A gyrostál is gyakorlatilag azonnal érkezett, miután a levest megettem (kb. 2 perc várakozási idő). Ezzel kapcsolatban eléggé vegyes érzéseim voltak. A hús nagyon ízett, puha, kellemesen fűszerezett, szaftos, szinte omlik az ember szájában, egyetlen apró problémám azzal volt, hogy ráharaptam egy kisebb csontdarabra, ami az egyik húson rajta maradt. Nyilván minden apró csontocska nem szűrhető ki az ételből, ilyen előfordul. Nagyon ízlett a joghurtos szósz is, amit kaptam, és azok a részek, amikor a húst és a szószt együtt éreztem, a legjobbak voltak a teljes ételben.

Apró baki…

A köretelemekkel voltam kevésbé kibékülve. A krumpli fűszerezésében oké, de egy kicsit kemény maradt. A saláta mennyiségileg zavart, ugyanis egy gyros tálban én azt szeretem, ha legalább annyi zöldség van, mint krumpli. Itt ezek az arányok nagyon felborultak. Az egyetlen „örömöm” az egészben, hogy a salátának legalább nem volt semmi íze, így az első kóstolás után már nem is zavart, hogy csak annyi van. De azért megoldásnak ezt aligha nevezném.

Amikor én ettem ezt a menüsort, akkor 1.290 forintot fizettem érte, ami szerintem egy nagyon korrekt ár. Aztán az egyik nap mintha 1.690-ért láttam volna a menüt, amire viszont felkaptam a fejem, hogy ez azért sok. Amikor legutóbb jártam arrafelé, akkor 1.490 forintért láttam, amire megint azt mondom, hogy az áremelések mellett már rendben van, belvárosi viszonylatban – a Széchenyi tér környékén – talán még mindig ez a legolcsóbb (most már). Minden hibája ellenére összességében azért nem volt ez rossz (gyrostálként nehéz értelmezni, de egy hagyományos húsos-köretes ételként teljesen okés), mennyiségileg meg tényleg abszolute jól lehet vele lakni. A hibákat meg remélem javítják a jövőben, és akkor szívesen leszek gyakoribb vendég ott.