Idén hatodik alkalommal kerül megszervezésre az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) égisze alatt a nemzetközi „Fascination of Plants Day” (FoPD 2022).  A kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.

Az eseményről többet olvashat az alábbi linken: http://novenyeknapja.hupont.hu/#ixzz7UHEdKqeQ

A Szegedi Tudományegyetem számára fontos, hogy a Növények Napját illő módon ünnepeljék, ezért rrendezvénysorozattal készülnek a mai napon.  Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról, az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról, de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket vagy azt, ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magas ágyásokban hogyan alakíthat ki „mini édenkerteket”.
    
E mellett a SZTE Füvészkertje minikert-építési pályázatot hirdetett általános iskolások számára, melyre 22 pályamű érkezett szegedi, sándorfalvi és hódmezővásárhelyi csapatoktól. A verseny eredményét – amely a közönség szavazatai alapján dől el – szombat délután hirdetik ki.