Mára már ismert a történet: 1977-ben Steven Spielberg és George Lucas fogadást kötöttek, amelynek lényege az volt, hogy mindketten megkapják a másik rendező éppen készülő filmjéből származó bevétel 2.5 százalékát. Ez Spielbergnek a Harmadik Típusú Találkozások, Lucasnak pedig a Csillagok Háborúja volt. Ekkor még úgy tűnt, hogy ez egy segélycsomag lesz Lucas számára az akkor már befutott rendezőtől, ám utólag kiderült: Lucas nagyjából 40 millió dollárt bukott ezzel a fogadással.

A Csillagok Háborúja ugyanis komoly sikert aratott, már az első film 775 millió dolláros bevételt jelentett a rendező számára és még hol volt ekkor a vége! Az első film sikerét követően további két folytatás jelent meg Lucas rendezésében, majd a 90-es évek végén újabb – az eredeti trilógia előtt játszódó – három filmmel örvendeztette meg a rajongókat.

2012-ben aztán a Disney négy milliárd dollárért megvásárolta a Star Wars Franchiset Lucastól, azóta az ő égiszük alatt jelennek meg a SW-termékek. Azóta további 5 egészestés film (2 önálló film és egy új trilógia) mellett – amelyek azért többnyire elmaradtak a várt sikertől – először rajzfilmsorozatokkal, majd az elmúlt években élő szereplős sorozattal is bővítették a repertoárt, és akkor a könyvekről meg a számítógépes játékokról még nem is beszéltünk.

Az idei évben talán legjobban várt műsor a Kenobi sorozat, mely május 27-én egy dupla premier keretében veszi kezdetét, mely a legendás jedi tauini remeteségének az időszakáról szó. De tervben van a The Mandalorian (szintén élőszereplős sorozat), valamint a Bad Batch (animációs sorozat) folytatása is.

Végezetül pedig álljon itt az egyik első magyar ismertető, ami a filmről szólt! Ezzel kívánunk még sok sikeres évet a Franchisenak!