Több száz eseményt, köztük színházi előadásokat, irodalmi esteket, képzőművészeti és családi programokat, koncerteket kínál öt napon át az idén augusztus 2. és 6. között zajló Ördögkatlan fesztivál.

Az elmúlt néhány Katlan már szemmel láthatóan kevesebb érdeklődőt vonzott és kisebb is lett. Ez utóbbi tendencia tovább folytatódik, amit a szervezők most a szűkebb költségvetéssel indokoltak.

Az idén Nagyharsányban, Beremenden, Villánykövesden, valamint néhány szőlőbirtokon zajló fesztivál programjai közül a több mint hatvan színházi esemény, beszélgetések, Törőcsik Mari-emlékest, kézműves foglalkozások is helyet kapott.

A koncertek sorában sok újdonság nem érkezik, egyebek mellett a Carson Coma, Felső tízezer, Hiperkarma, a Kiscsillag és az elmúlt években nagyszínpadra előlépő 30Y zenél.

Az Ördögkatlan díszvendége idén Kollár-Klemencz László mellett Magyarország legnagyobb digitális fényképarchívuma, a Fortepan, a Líra Könyv Zrt., a Magyar Nemzeti Múzeum és a Budapest Bábszínház lesz. – írja a siklosihirek.hu