A Duna-Dráva Nemzeti Park területén található tanösvény a Dráva menti terület változatos és különleges élővilágába engedi bepillantani az érdeklődőket a nyílt vízfelületektől a part menti mocsaras területeken át a színpompás vadvirágokkal borított fás legelőkig. A terület élményszerű bemutatását többek között madármegfigyelő, madárgyűrűző állomás, kilátó, fotósles, fedett foglalkoztató és több pihenőhely is szolgálja. A tanösvény bejárását a látogatók megtehetik önállóan, és tájékozódhatnak a kihelyezett táblák vagy a hanganyag segítségével. A csoportosan érkezők kérhetik a szakszerű szakvezetést, amelynek szolgáltatásához tartozik a magyar nyelvű vezetés mellett az angol, német horvát nyelvű információ átadás is.

Kirándulók a tanösvényen

A tanösvény felszereltségéhez tartozik, hogy a táblás szakvezetés, MP3-as, mobilapplikációs szakvezetés is elérhető a magyar nyelv mellett angol, német horvát nyelven. A Dráva élővilágát bemutató tanösvény terület élményszerű bemutatását többek között madárgyűrűző, pallósor, madárvárta, tűzrakó helyek, esőbeálló, 60 fős fedett foglalkoztató, fotósles, stégek, kilátó segíti elő.

A tanösvény hossza 14 km, a kirándulók 12 állomáson ismerkedhetnek a Dráva élővilágával a Szaporca közeli Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont közreműködésével.

Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont a tanösvények és programok mellett interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és változatos programokkal várja a természetet szerető, kedvelő és megismerni akaró közönséget, amelyekről az odlk.hu honlap menüpontjaira kattintva tájékozódhatnak.

Ős-Dráva Látogatóközpont nyitva tartása:
május 1 – június 30.: H-V 9.00-17.00
július 1 – augusztus 31.: H-V 9.00-18.00
szeptember 1 – október 31.: H-V 9.00-17.00
november 1 – április 30.: K-V 10.00-16.00

Ős-Dráva Látogatóközpont szolgáltatásai:
– szakvezetések biztosítása
– 45 db kerékpár kiegészítő eszközökkel
– 10 db négyfős kenu, 4 db kétfős kajak
– mikrobusz, kerékpár- és kenuszállító tréler
– mikrobusz kerekesszékes vendég szállításra
– csomagmegőrző
– bérelhető sporteszközök és játékok (labdák, tollaslabda, jógaszőnyeg, stb.)
– bérelhető eszközök bográcsozáshoz
– bérelhető fotósles és lessátrak

Forrás: odlk.hu