A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint 15 egyházi személytől csalt ki összesen több, mint 37 millió forintot.

A szegedi nyomozók egy magyar plébános 2016 júniusában tett feljelentése alapján indítottak vizsgálatot ismeretlen személlyel szemben, csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az elkövető 2014 decemberét követően hamis közokiratok bemutatásával hitette el a sértettel, hogy nagy összegű örökséget hagyott rá egy közelmúltban elhunyt asszony. A hagyatéki eljárás lebonyolítására a terhelt alkalmanként több ezer euró átutalását kérte, amit a sértett teljesített. A feltételezett elkövető tartózkodási helyét megállapítani a vizsgálati eljárás során nem lehetett, ezért a rendőrkapitányság munkatársai elrendelték a körözését. A csalót 2019 novemberében igazoltatták a rendőrök Esztergomban, majd előállították.

Az eljárás során a rendőrkapitányság munkatársainak az ügyben több hasonló, szintén egyházi személyek kárára elkövetett bűncselekmény miatt, a magyar és szlovák hatóságok által folytatott nyomozás jutott tudomásukra. Az eljárás során 15 sértettre és mintegy 37 millió forint értékben elkövetett csalásra derült fény.

A rendőrkapitányság munkatársai az eljárást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

police.hu
Kiemelt kép: Illusztráció, Pixabay