A bejegyzett bicsérdi vízfolyás több mint 10 km-es szakasza kiszáradt és a horgásztóba két éve nem folyik víz. A Mecsek lábánál lévő területeken több új horgásztavat is létesítettek, ezekben még van víz, de a vízszint csökkent. A horgásztó a helyi kulturális, sport- és egyéb rendezvények helyszíne volt, horgászbüfét, szökőkútrendszert és egyéb látványosságot működtettek a környékén, így nagy veszteséget jelent a kiszáradása. – írja a Travelo.

A helyszínen járt Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője is, aki szintén megerősítette, hogy a tó gyakorlatilag teljesen kiszáradt.

„Megdöbbentő látvány a kiszáradt bicsérdi tó.

Klímaváltozás, vízhiány, szélsőséges időjárási jelenségek. A tavat tápláló vízfolyás kiszáradt, a tóba két éve nem érkezett vízutánpótlás. Ezen a településen éltek az őseim évszázadokon át. A Malom-árok („bicsérdi vízfolyás”) vizére épült két évtizede a horgásztó. A vízfolyás mentén egykor vízimalmok dolgoztak.

Az 1700-as évek végén itt volt malma az egyik ősömnek is. Megdöbbentő látni, hogy a vízfolyás kb. 10 km-es szakaszon kiszáradt”. – zárja sorait a képviselő.