Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének is megítélt a kormány 13,33 milliárd forintnyi uniós támogatást az EU-tól várt helyreállítási alapból. Tették mindezt úgy, hogy éppen a korrupciós ügyek miatt a magyar Helyreállítási Tervet a mai napig nem fogadta el az Európai Bizottság, így pénz sem jött még. – írja az Mfor.

Az EU épp a magyar kormány korrupciós ügyei miatt nem akarja kifizetni az országnak járó mintegy hatezer milliárd forintnyi támogatást.

Az Átlátszó cikke szerint mivel a Helyreállítási Tervnek csak egy majd egy évvel ezelőtti változata érhető el a kormányzati portálon, így megkeresték a Miniszterelnökséget, hogy megismerhessék a dokumentumnak azt a változatát, ami jelenleg a brüsszeli vezetéssel folyó tárgyalások alapjául szolgál.

A kapott válaszok alapján áttekintett anyagok alapján az Átlátszó szerint kiderült, hogy Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének, az OPUS Titász Zrt.-nek  jutott az eddig megítélt 5. legnagyobb támogatás a helyreállítási pénzekből. A cég összesen 26,66 milliárd forint költségvetésű projektjéhez az összeg felét, 13,33 milliárd forintot az uniós helyreállítási alapból finanszírozzák. A projekt neve „Rugalmas és biztonságos villamosenergia-hálózat biztosítása az időjárásfüggő megújuló energiaforrások integrálása érdekében az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. területén”, és a kormányzati oldal szerint várhatóan 2026-ban fejeződik be.