Több hónapos betegség után elhunyt Csillagné Szánthó Polixéna, a Szekszárd 4-es körzetének önkormányzati képviselője, aki a Fidesz–KDNP színeiben szerzett mandátumot – tudatta a Tolnai Népújság szerdán.

Csillagné Szánthó Polixéna Berettyóújfaluban született, szekszárdi születésű férjével és három fiával 1987-ben költözött Szekszárdra, s ő volt az első, aki a Babits-iskolában angolt tanított. Két évtizeden át állt a katedrán. A 2006-os önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeként, Szekszárd 4-es körzetében képviselőnek választották. Ő lett a közgyűlés Művelődési és Oktatási Bizottságának elnöke, tagja a Szociális és Egészségügyi és a Sport-, Ifjúsági és Civil Szervezetek Bizottságnak. A következő két ciklusban ő volt a Humán Bizottság elnöke, 2019 decemberétől pedig a közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottságának tagja – írta nekrológjában a lap.

Szekszárdon 2019-ben szoros csatában győzött a Fidesz-KDNP a polgármesteri címért, azonban a közgyűlésben az ellenzéki összefogásnak volt többsége, mindaddig, amíg Zaják Rita el nem hagyta azt, és egy tanácsnoki címért nem kezdett el a kormánypártokkal közösen szavazni. Csillagné halálával jelenleg oda van a Fidesz többsége is a közgyűlésben, ráadásul a hírek szerint a polgármester is súlyos betegséggel küzd.