Dr. Keresztes László Lóránt az LMP országgyűlési képviselője tett fel kérdést Varga Judit igazságügyiminiszter helyettesének, egyben Völer Pál utódjának, Dr. Répássy Róbertnek.

Keresztes felhívta a figyelmet arra, hogy Varga Judit előző helyettese korrupt volt, üzemeltette a korruptrendszert, kenőpénzeket vett fel, éveken keresztül, mindezt úgy, hogy az igazságügyiminiszter mindezt nem is vette észre. Az LMP politikusa arról érdeklődött, hogy a minisztérium milyen változtatásokat kíván eszközölni, hogy a jövőben ilyen ügy ne fordulhasson elő. A pécsi képviselő szerint az semmiképpen sem megoldás, hogy a vagyonnyilatkozatok rendszerét úgy alakítsák át, hogy a képviselőknek gyakorlatilag be sem kell vallaniuk a vagyonukat. Keresztes szerint mindez azért sem jó, mert ez a fajta korrupció veszélybe sodorta a nekünk járó Uniós támogatások kifizetését, sok ezermilliárd forintot veszíthetnek emiatt a magyar emberek.

Végül megkérdezte azt is, hogy miképpen lehetséges, hogy Schadl György a börtönből is a végrehajtói kar elnöke maradhatott.

Répássy államtitkár némi meglepetésre elismerte, hogy a rendszer nem megfelelően működik, változtatásokra van szükség, úgy fogalmazott Varga Judit helyettese, hogy „nem elviselhető ez az állapot, hogy Schadl elnöke maradhat a végrehajtói karnak”. A vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatosan is fontos beismerést tett az igazságügyi államtitkár: szerinte rövidtávon lehet látni a vagyonosodásukat, azonban a szavaiból az derült ki, hogy hosszútávon már nem.