Sokat nem fog segíteni, de felfrissül az idő. Viharossá fokozódik a szél, de csapadék csak kis eséllyel várható!

Tetőzött a meleg a mai napon, hivatalos adatok még nincsenek, de több helyen 40 fok fölé kúszott a hőmérséklet. Baranyában eddigi adatok alapján Mohácson volt a legmelegebb, itt 38 fok feletti maximumot mérhettünk.

Este hidegfront érkezik!

Hiába hívják hidegfrontnak, attól még nem fog visszahűlni nagyon a hőmérsékelt, de távolabb kerülünk a 40 foktól. Nagyjából a hidegfront szele az 23 óra magasságában érkezik, viharossá fokozódik. A legnagyobb lökések 60-70 km/h között lehetnek majd. Érdemes a könnyen mozgatható tárgyakat biztonságba helyezni.

Amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik is hajnalban már érdemi szél nem várható. Felhő sok lesz az égen, de esni csak kis eséllyel eshet. A hőmérséklet reggelre 17 fokig hűlhet, érdemes szellőztetni, de támasszuk ki az ablakokat, nehogy becsapja a szél!

A délelőtt folyamán még a felhőátvonásokból lehetnek záporok, majd délutánra mindenütt felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A hőmérséklet újra felkúszik 30 fok fölé, de mégsem 40 fok lesz.

Hétfőtől újra kánikula várható, de kedden felcsillan a remény, végre lehet eső, de ezt csak feltételes módba mondjuk, tudjuk milyen kiszámíthatatlan mostanában az időjárás, de amint lesz új infónk, és közeledünk, jelentkezni fogunk!

Forrás: Meteo Mecsek