Orbán Viktor ma Tusványoson gyakorlatilag hitleri beszédet tartott, zavaros okfejtésekbe bocsátkozott fajelméletről, fajkeverésről és azt is kijelentette, hogy „mi nem vagyunk kevert fajúak”. El kell szomorítanunk a miniszterelnököt: de, azok vagyunk. Sőt, bevándorlók is vagyunk.

Nem várjuk el, hogy az ország miniszterelnöke ismerje a magyarság történelmét, ezért szólunk, Ázsiából jöttünk. Onnan vándoroltunk be Európába, és bő egy évszázadon át az európai értékrendeket sem vettük fel, helyette „kalandozásoknak” nevezett gyilkolászásokat és rablásokat követtünk el, hogy aztán néhány generáció alatt integrálódjunk a kor Európába. Ha úgy tetszik egyszer mi is migránsok voltunk. Ráadásul a kor magyarja alacsony volt, zömök, húzott szemmel, ahogy egy tipikus közép-ázsiai ember kinéz. Egyáltalán nem hasonlítottunk a germánokra, szlávokra és latinokra, azaz Európa őslakosnak tekinthető népeire.

És hogy most miért nem vagyunk olyanok, mint Árpád-kori őseink? Azért mert keveredtünk.

Románokkal, szerbekkel, németekkel, ruszinokkal, kunokkal, jászokkal, horvátokkal, lengyelekkel, csehekkel, olaszokkal, és bárkivel aki éppen erre járt. Keveredtünk, és ennek hatására a tipikus jegyeinket elvesztettük, cserébe most már úgy nézünk ki, mint az európaiak.

Már csak egy olyan miniszterelnök kéne, aki úgy is tud viselkedni, mint az európaiak…