A Budapesti Autósok Közössége osztotta meg az alábbi videót, amit az egyik olvasójuk küldött el nekik a következő történettel.

A teherautó előzésbe kezdett, amit szándékos károkozási szándékkal, lassítással és bevágással fejez be. Ennek előzménye egy 4 km-rel korábbi előzés, mely feltehetően sértette a teherautóst. Mikor utolért villogással és dudálással, követési távolság tartása nélkül jelezte nemtetszését. Az eset helyszíne, időpontja: “2022.07.23. 16:21, 82-es út, Veszprémvarsány vasútállomástól, a vasúti átjáró felé” – írta a videó beküldője.

Az ütközés után rendőrt hívtak, akiknek megmutatta a videófelvételt, azonban a rendőr szerint az követett el vétséget a balesetben, aki a felvételt készítette, ezért 5.000 forintos bírságot kapott, amit a rendőr az alábbiak szerint indokolt:

“ha az előző autó melléd ér, neked lassítanod kell és segítened a besorolást. A bírságos papíron egyébként nincs paragrafus, KRESZ szabály, amivel ez alá lenne támasztva. Azóta beszéltem autópálya rendőrrel, motoros rendőrrel és alezredessel is, egyhangú vélemény szerint ez büntetőfékezés volt“ – írta a videót beküldő sofőr.