A Ferencváros 4-1-re győzött a Slovan Bratislava vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel továbbjutott.

A zöld-fehérek az elefántcsontparti Franck Boli találatával a 20. percben vezetést szereztek, majd a norvég Kristoffer Zachariassen fejesével már összesítésben is előnyben voltak. A második félidőben Boli lábában maradt a 3. gól, ami meg is bosszulta magát. Az argentin születésű szlovák válogatott Vernon De Marco ugyanis a szlovák csapat egyetlen kaput találó fejesével szépített. Ekkor hosszabbításra állt a meccs, de az utolsó szó a Ferencvárosé volt. A párharcot eldöntő gólt a mali támadó, Adama Traore lőtte estében a 89. percben, a kegyelemdöfést pedig Aissa Laidouni adta meg a ráadásban.

A magyar bajnok a továbbjutásával már mindenképpen csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

A mérkőzésen fergeteges hangulat uralkodott, a két csapat 30 évvel ezelőtti balhés mérkőzését követően a készültség is hatalmas volt. Végül szerencsére különösebb balhé nélkül ért véget a találkozó, a Ferencváros a pályán vett revansot az 1992-es rendőrattak miatt.

„A nézők talán a múltban élnek. Az, ami akkor történt, már történelem, ez pedig a XXI. század. Mi a jelenre és a mai meccsre koncentráltunk. Annak természetesen azért örülök, hogy revánsot vettünk” – mondta a mérkőzés után Csercseszov, a Fradi edzője. Szerinte még nincs itt az ideje az ünneplésnek, mert ez csak egy fontos lépés volt a BL-csoportkör felé.

Arra a felvetésre, hogy magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozatban még sosem jutott tovább hazai vereséget követően, úgy reagált, hogy ezt nem tudta, de jobb is így, mert ez csak még egy pszichológiai probléma lett volna. „Megfelelő felkészülés és elemzés kellett ahhoz, hogy fordítsunk, illetve hogy a játékosok mindent végrehajtsanak, amit megbeszéltünk. A Slovan indult jobb helyzetből, de tudtam, hogy remek csapatot irányítok, amely képes fordítani. Nagyrészt az zajlott a pályán amit mi akartunk” – adta meg a siker titkát az orosz edző.

A következő körben az azeri Qarabaggal játszik a Ferencváros. Ennek kapcsán annyit mondott Csercseszov, hogy a Ferencváros megfigyelője jelen volt a zürichi meccsen, de először még nem az azeri bajnokra, hanem Puskás Akadémiára készül a csapata. A magyar bajnokság ugyanis elkezdődik a hétvégén, a zöld-fehérekre pedig mindjárt a tavalyi bronzérmes vár.

Kollégája, egyben jó barátja, a Slovan-edző Vladimir Weiss magára vállalta a kiesés felelősségét. Ezt azzal indokolta, hogy rosszul cserélt, elmondása szerint túlzottan elragadták az érzelmei. Kifejtette, hogy a Ferencváros hatékonyan és nagy kockázattal futballozott, ami nem lepte meg, mert az FTC erősebb támadásban, mint védekezésben.