Az LMP megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Miközben a legtöbb magyar ember a családokat tönkretevő rezsiemelésen, az egekbe szökő infláción, fizetése elértéktelenedésén, vagy a kata-törvény miatt a megélhetésének ellehetetlenítésén szorong, addig a fideszes képviselők inkább luxusjachtokon múlatják az időt, minthogy hajlandóak lennének bemenni munkahelyükre, a Parlamentbe, hogy foglalkozzanak az általuk okozott válság kezelésével. 

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor nem tudja kezelni a klíma-, aszály- és energiaválságot és ahelyett, hogy szembenézne a problémával, inkább megint a hazugság eszközéhez nyúl és mindent a háborúra fog. Ezzel szemben a tény az, hogy a Fidesz 12 év alatt nem készítette fel Magyarországot a klímaváltozás következményeire, nem teremtette meg a tartós rezsicsökkentést az átfogó épületszigeteléssel és súlyosan kiszolgáltatta hazánk szuvenerítását a putyini Oroszországnak.

Amikor pedig a válság enyhítésére be kellene vezetni például a klímabérletet, akkor sem hajlandóak ellátni munkájukat, inkább valami egzotikus helyen rendelnek még egy mojitót.