Orbán Viktor miniszterelnök kedden megbeszélést folytatott Donald Trump korábbi amerikai elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor. A megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

Arról, hogy pontosan miről is tárgyaltak a felek, a tájékoztatásból nem derült ki. Orbán azonban a Facebook oldalára kirakott egy videót, amiben barátjának és szövetségesének nevezi Trumpot. Ebből kiderül, hogy mindkét politikus „elkötelezett az illegális migráció ellen és az alacsony adók mellett”. A béke tekintetében is nagy egyetértés mutatkozott köztük, aminek eléréséhez a miniszterelnök szerint „erős vezetőkre” van szükség. Orbán szerint Trump ismeri és tiszteli a magyarokat, ezért sok sikert kívánt neki.