Ma ünnepli 43. születésnapját Majoros Péter, azaz Majka, előadóművész, műsorvezető, dalszövegíró.

Majka 1979. augusztus 5-én Ózdon látta meg a napvilágot. Országos ismertségre az RTL Klub Való Világ című műsorában tett szert, melynek az első szériájában szerepelt 2002-ben. Noha a műsor alatt végig a valóságshow legnagyobb esélyesének tartották, a döntőben némi meglepetésre csupán a 2. helyet szerezte meg. Ennek ellenére kijelenthető, hogy az összes magyar Valóságshow-szereplő közül ő az, aki messze a legnagyobb karriert futotta be, olyannyira, hogy – a legtöbb hasonló szereplővel ellentétben – az ő médiában használt neve elől már régen lekopott a „VV” jelző.

A bemutató lemeze „Az ózdi hős” címmel már 2003-ban megjelent, amelyről a legismertebb dalok a Kiszavazó show és a Dopemannel közösen készített Dolgok című slágerek voltak. Egy évvel később – a Dopemannel történt különválásukat követően – újabb lemeze jelent meg „Történt ami történt címmel”, melyen olyan ismert számok hallhatóak, mint a Tündi Bündi vagy a Mond, ami fáj.

Az évek során még számos lemezzel örvendeztette meg a rapper a rajongóit, többek között olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a Belehalok, a Mindenki táncol, vagy a Pokolgép dalának feldolgozásából született Ítélet helyett.

Karrierje során nem kevés zenei díjat kapott. Már 2004-ben megnyerte a Bravo Otto díjat az „Év rappere” kategóriában, majd ugyanennek a díjnak az „Év dala” kategóriájában nyert 2013-ban a Belehalok című slágerével, 2014-ben pedi Curtis-szel az „Év együttese” díjat is megszerezték. A Történt, ami történt című albuma 2005-ben Fonogram díjat nyert az „Év hazai rap vagy hiphop albuma” kategóriában, míg 2013-ban az Év dla díját szerezte meg, szintén a Belehalok-kal. A Mond ami fáj című dala 2005-ben a Viva Comet díjas lett „Legjobb Videoklip” kategóriában.

Zenei karrierje mellett ismert műsorvezetővé is vált, olyan televíziós műsorok vezetésében vett részt, mint a Nagy Duett, a Ninja Warrior, a Bezár a bazár, az 50 milliós játszma illetve az általa is tervezett Nyomd a gombot, tesó. 2015-ben a Story Ötcsillag díját is bezsebelhette „Az év férfi televíziós személyisége” kategóriában.

Karrierje során több közös dala készült Tyson-nal, Curtis-szel, Pápai Jocival, illetve Kollányi Zsuzsival, de más ismert fellépőkkel is volt közös dala, mint például a Filter Király Viktorral, a Meztelen című sláger Horváth Tamással, a Mi éltünk Tóth Gabival vagy éppen a Hajnali fény Agárdi Szilviával.

Szerkesztőségünk nevében Boldog születésnapot kívánunk neki!

Borítókép forrása: Majka hivatalos Facebook oldala.