Megtartotta zászlóbontását a Pannonvasút Egyesület. Az jó hangulatú eseményre júliusban került sor Mecsekpölöskén.

Az esemény Papp István polgármester köszöntőjével kezdődött, aki a vasút jelentőségéről beszélt a település életében, illetve a vasúti teherszállítás fontosságáról a térségben.

Ezt követte Szarvas-Hierholcz Márk, az egyesület alapító elnökének felszólalása, aki a Pannonvasút jövőbeni terveiről, illetve a Komlói Tömegközlekedés Bloggal való összefogás fontosságáról beszélt, akiket az eseményen Rozs Bence képviselt.

Bödecs Barna volt a harmadik felszólaló, aki a Bakonyvasút szövetség elnöke.

Beszédében bemutatta a szövetség működését, tevékenységét, valamint az ilyen jellegű civil szervezetek jelentőségét a vasúti mellékvonalak életében. Továbbá biztosította a Pannonvasutat támogatásáról.

Ezt egy rövid szünet követte, ahol Nedwig Boldizsár Handpan nevű hangszerével szórakoztatta a jelenlévőket.

A szünet után következett Dr. Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, a fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, aki nem pártpolitikusként, hanem az országgyűlés bizottsági elnökeként volt jelen az eseményen. Felszólalásában a vasúti fejlődés fontosságát emelte ki, illetve, hogy fontos a hagyományőrzés, amely itt is megtalálható. Továbbá, a vasút a legzöldebb közlekedési forma.

A felszólalások sorában Dr. Majdán János következett, aki a PTE professzora, illetve a bajai Eötvös József főiskola korábbi rektora. Beszélt tapasztalatairól, valamint annak fontosságáról, hogy az ilyen egyesületek mennyire hasznosak, és hogy a későbbi nehézségek esetén is fontos, hogy kitartson a lendület, egy ilyen fiatal csapatban.

Az utolsó bejelentett felszólaló Dr. Gábriel Róbert a PTE korábbi rektora, a Természettudományi kar korábbi dékánja volt. Ő korábbi vasúti élményeiről, tapasztalatairól beszélt, hogy milyen fontos időszak és mennyi élmény éri az embert a vasúti utazásai során. És kiemelte, hogy milyen jó lenne, ha a fiatalok is átélhetnének ilyen csodálatos élményeket a vasúton, mint az Ő korában. “A vasúton csodálatos barátságok alakultak ki, szerelmek szövődtek!”.

Ezután a közönség soraiból egy úr kért szót, aki elmondta, hogy örül, hogy jelen lehet és nagyon bízik abban, hogy a vasút tovább fejlődik a vonalon!

A rendezvény kiváló baráti hangulatban telt, szendvics, üdítők és kávé társaságában.

Sajnos a rendezvényen nem tudott jelen lenni, de sok sikert kívánt annak megtartásához és az egyesület működéséhez Lázár János építési és beruházási miniszter!