Olvasónktól, Dorinától kaptunk levelet, aki jelezte, hogy tegnap nem csak az általunk megemlített Ikarus Faloda, hanem más pécsi vendéglátósok is kivették a részüket a tűzoltók segítésében, némi étellel. Ráadásul Dorina férje is a helyszínen tartózkodott, és oltotta a tüzet.

Elmondta nekünk, hogy tegnap délután fél hatkor hívta fel a Stefano Pizzériát, hogy szüksége van annyi pizzára, amennyit csak el tudnak készíteni. A tulajdonos egyedül volt bent az üzletben, a munkatársa épp szabadságát töltötte, azonban ő gondolkodás nélkül azonnal bezárt és leállította a rendeléseket és egyedül nekiállt a pizzáknak. Harminc perc alatt megsütött húsz darab pizzát, amiért cserébe egyetlen forintot sem fogadott el, és ingyen adta oda a tüzet oltó hősöknek.

De Fábrics Istvánt, az orfűi Öreg Pajta panzió tulajdonosát is meg kell említeni, aki minden létező behűtött ásványvizet elhozott Orfűről, és ezen túl saját költségre még több kartonnal vásárolt a fiúknak, amit együtt vittünk fel és osztottunk szét.

Dorinának köszönjük a tájékoztatást, a segítőszándékú pécsi civileknek pedig azt, amit tegnap tettek a tűzoltókért! Le a kalappal mindenki előtt!