Megszüntette a helyi közterület-felügyelet vezetőjének közszolgálati jogviszonyát a pécsi önkormányzat pénteki rendkívüli zárt ülésén. A vezetőt korábban hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség.

    A pécsi helyhatóság pénteki közleményében emlékeztettek: a 2017-ben nyílt pályázaton kiválasztott vezetőt azért mentették fel, mert a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében „hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni”.
    Az önkormányzat korábban arról tájékoztatott, hogy a vezető ellen folyó ügyről a nyomozás érdekeire való tekintettel az eljárás lezárásáig nem ad további tájékoztatást.
    A közterület-felügyelet vezetésével a képviselők a 62 éves Schranz Richárdot bízták meg. Ő 2001 és 2014 között már 13 éven át vezette a szervezetet, továbbá 2004 és 2012 között 8 évig volt a Közterület-felügyeletek Országos Szövetségének elnöke – olvasható az önkormányzati közleményben.