Péntektől vasárnapig rendezték meg Harkányban a XXVII. szüreti fesztivált. Az eseménynek a Harkányi Gyógy-é és Strandfürdő adott otthon, ahol a jegyek megváltásával egyszerre lehetett élvezni a fürdő szolgáltatásait és a fellépő művészek előadóit. Ez utóbbiak közül gyerekeknek szóló előadások, valamint a magyar könnyűzenei élet ismert arcai is voltak. A fellépések két színpadon zajlottak (nem egyidejűleg), az esti koncertekre külön, kedvezményes belépőjegyeket is lehetett vásárolni. Sajnos idén csak az utolsó nap volt lehetőségem eljutni az eseményre, a két zárókoncertre.

19 órától a színpad a tavalyi X-Faktor ezüstérmeséé, Paulináé volt, aki néhány feldolgozás mellett főleg saját dalait adta elő (ez már a tehetségkutatóban is jellemző volt rá). Az igazat megvallva nem voltak nagy elvárásaim, számos tehetségkutatós előadó koncertjét hallottam már, nagyrészt önállóan, „Karaoke”-módban léptek fel, el lehetett rajtuk szórakozni, de maradandó élményt nem okoztak.

Paulina viszont magasan felülmúlta az elvárásaimat. Önmagában az, hogy zenekarral érkezett, és, hogy több számánál ő is beült a zongora mögé nagyon szimpatikus volt, ahogyan az is, hogy látszott rajta, hogy élvezi, miközben nagyon komolyan veszi. Nagyon színvonalas koncert volt, és az is tetszett, hogy a végén milyen közvetlenül viselkedett a rengeteg – főleg gyerekekből álló – rajongó ostromát viselte közvetlenül, lazán, mindenféle sztárallűr nélkül. Szóval nekem 100%-osan pozitív élmény volt ez a koncert, így tovább!

A bulit a 3+2 zenekar zárta, a kiírás szerint 9-kor, de már háromnegyed 9-kor elkezdték (sőt, előtte próbaként eljátszottak egy dalt). Ellentétben az előző fellépővel, itt pontosan tudtam, hogy mire számítsak, hiszen ezeket a dalokat, ezt a zenekart tényleg mindenki ismeri, én személy szerint ezen (is) nőttem fel és gondolom ezzel sokan vannak még így. De itt is elmondható, hogy odatették magukat, rendesen végignyomták a koncertet, ami talán még hosszabb is volt, mint a kiírás. Mivel ment a buszom, azt már nem tudtam megnézni, hogy itt volt-e a végén autogram-osztás meg hasonlók, de majd írjátok meg a FB-oldalon kommentben!

Összességében remekül éreztem magam, a 2.500 forint nem pénz ezért a két koncertért, és nem tudok más mondani, mint, hogy jövőre ugyanitt ugyanekkor!

Az eseményről galériát készítettem (most nem volt velem profi fotós, így be kell érnetek az én képeimmel 🙂 ), amit lentebb megtekinthettek!