Amíg az időjárás is megengedi, a karbantartási feladatok mellett a harkányi strandrész kültéri medencéi is várják a vendégeket – mondta Marosi-Melles András. Az igazgató a Fürdőszövetség elnökének szavaira is reagált.

A fürdő igazgatóságának elnöke az Új Harkányi Hírek kérdésére kitért rá, az őszi üzemre való átváltással a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan megvárják a térség legnagyobb úszóversenyét, a szeptember 3-án megrendezésre kerülő Harkányi Sprintet, így várhatóan szeptember elején még lehet csobbanni a Lepkében és a sportmedencében.

Marosi-Melles András a Magyar Fürdőszövetség elnökének kijelentésére is reagált, miszerint ideiglenesen több fürdő is bezárhat. Megjegyezte, hogy a nyilatkozat – melyről senki nem egyeztett a fürdővel – meglepetésként érte, mivel a Harkányi Fürdő nem tervezi, hogy bezárja kapuit, még ideiglenesen sem. A jelenleg előre látható folyamatok mellett ugyanis a fürdő ideiglenes bezárása sincs kilátásban, a vállalat anyagi helyzete stabil, ráadásul a nyári látogatószám is nagyjából az elvártak szerint alakult. Ezeket az adatokat egyébként korábban egy felmérés keretében a Fürdőszövetséggel is megosztották.

Mint kitért rá, várakozásokkal összehangban alakult a két nagy rendezvényen beléptetett személyek száma, a Fürdőfesztiválon is és a Szüreti Fesztiválon is 17-17.000 fő feletti vendég látogatta meg a fürdőt. – írja a harkanyihirek.hu