Cserhalmi György egy ősszel újra induló, beszélgetős, televíziós műsor kedvéért törte meg a Balaton-felvidéki magányát.  Az immár sok éve a Balaton-felvidéki Kéttúton élő, 74 éves színészlegenda 2014-ben kapta meg a Nemzet Színésze címet. 

Win Wenders, neves német filmrendező a 10 legjobb színész közé választotta be Cserhalmi Györgyöt, aki számtalan magyar és nemzetközi filmben szerepelt aktív éveiben.

Az új évadot nyitó televíziós műsorban Cserhalmi György beszél a családjáról, gyerekkoráról, színésszé válásáról, fatalizmusról, istenhitről, vidékről, városról, kiválasztásról, kiválasztatásról. A gyerekkorban átélt nehézségekről, a sokszor túlzásba vitt csínytevésekről. Elmondása szerint egyre inkább foglalkoztatja a múlt, és napjait napló írásával köti le, amit leginkább önmagának ír, önmagáról. Ír benne a családjáról, amelyben felnőtt, és amelyet maga hozott létre, ír a fel- és lemenőiről, próbálja kibogozni a múltat, reménykedve, hogy abban megleli végre az önmagának feltett kérdésekre adott saját válaszát. 

Napjainkban egyre kevesebbet láthatjuk Cserhalmi Györgyöt, ehhez nagyban hozzájárul az a sajnálatos tény is, hogy pár éve megromlott az egészségi állapota. A felesége 2016-ban hunyt el, ezek után pedig 2017-ben a térde, majd a gerince okozott súlyos problémákat a nemzet színésze számára, amelyeken csak operációkkal tudott túljutni.  A műtéteket rehabilitáció követte, amit aztán megszakított egy szükséges hasnyálmirigyműtét, mikor is kivették az epehólyagját, az epevezetékét és a patkóbelet. 

Jó egészséget, és még sok szép évet kívánunk művész úr!