II. Erzsébet 1952-ben lépett trónra, akkor Winston Churchill volt Anglia miniszterelnöke, igaz őt még Erzsébet édesapja, és elődje VI. György nevezett ki. Churcill 1955-ig töltötte be a tisztséget, őt Anthony Eden követte, igaz mindössze két évig volt miniszterelnök. Eden volt az első, aki már II. Erzsébet uralkodásakor került a Downing Street 10-be, akit pedig Harold Macmillan követett, 1957 és 1963 között. Alec Douglas-Home csupán egyetlen évig volt miniszterelnök, 1964-ben már Harold Wilson került hatalomra, aki elsőízben egészen 1970-ig töltötte be a posztot, majd Edward Helth következett négy évre, akit ismét Wilson követett 1976-ig. 1976 és 1979 között James Callaghan töltötte be a tisztséget, akit Anglia talán legikonikusabb miniszterelnöke, a Vad Lady, azaz Margaret Thatcher követett. Thatcher volt az Egyesült Királyság első női miniszterelnöke, a történelmi feljegyzések szerint soha nem ápoltak igazán jó viszonyt a királynővel, azonban a Vas Lady 1990-ig hatalmon maradt, három választást is óriási fölénnyel nyert meg.

Thatchert John Major követte, egészen 1997-ig, majd jött a Blair-korszak, a Munkáspárt ikonikus politikusa, Tony Blair tíz éven át töltötte be a tisztségeset. 2007-ben aztán következett Gordon Brown, őt 2010-ben David Cameron váltotta, érdekesség, hogy Cameron II. Erzsébet távoli rokona volt. 2016-ban következett Theresa May, Anglia második női miniszterelnöke, 2019-től pedig egészen az elmúlt hetekig Boris Johnson volt hatalmon, aki szintén távoli rokona volt II. Erzsébetnek. Néhány nappal ezelőtt pedig az új Vas Ladyként emlegetett, Liz Truss lett a miniszterelnök, aki az utolsó volt, aki II. Erzsébet uralkodása során lépett a pozíciójába.

Mindez jól bemutatja, hogy milyen páratlanul hosszú uralkodása volt a királynőnek: 11 konzervatív, 5 munkáspárti miniszterelnökkel dolgozhatott együtt, közölük az utolsó hét ember még életben van.