Csak az előző hét végén vettem észre, hogy a belvárosi Bagoly Street Food helyén egy új étterem nyílt. Azóta utánanéztem a dolognak, és láttam, hogy valójában nem tulajdonosváltás, csak arculatváltás történt, és az eddigi, inkább hagyományos Street Food étteremből egy másik, az olasz Street Food világát bemutató étterem lett. Ez persze bőven elég volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésem és kipróbáljam.

Amikor betértem, láttam, hogy itt egy jóval egyszerűbb ételkínálat áll rendelkezésre, mint az előző helyen: vannak a pizzarinok, megmaradtak a saláták és kétféle olasz desszert (érdekesség, hogy a foodpandán mintha többféle pizzarinot találtam volna, mint helyben a kínálatot jelző táblákon, de lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen). Ami rögtön szemet szúrt, azok az árak, egy pizzarino 990 forint. Ha belegondolok abba, hogy ma már egy gyros is mindenhol jócskán 1.000 forint fölött van, és, hogy mit lehet kapni manapság egy ezresért, akkor ez kifejezetten baráti árnak tűnik. Ha az ember menüben kéri, akkor már mélyebbre kell nyúlnia a pénztárcájában, de akkor dukál hozzá üdítő (ebben maradt a régi kínálat), ha kérünk, akkor desszert, és köretként mozzarella sticksek. Én végül a teljes menüt kértem, amiben mindezek megtalálhatóak.

A pizzarinok közül egy hagyományosabbat választottam, amiben csak rántott csirke, sajt és BBQ szósz található. Az étel hamar elkészült, gyorsan nekiláthattam. A mozzarella sticks nem más, mint panírozott mozzarella sajtrudak. Meglepő volt köretként, de nagyon tetszett a változatosság, legalább nem kell mindenhol sült krumplit ennem. Egyébként maga az étel is jó, a panír ropogós, vékony, a mozzarella nem folyik szét a kóstolás után sem, szóval minden oké. Személy szerint én el tudnék képzelni hozzá valami kis mártogatósat, akár paradicsomost, akár fokhagymást, de még a BBQ-t is, ezen talán érdemes a jövőben elgondolkodni.

A pizzarino tésztája bejött, közepesen vastag, ropogós, kellemes ízű, számomra ez teljesen jó. Maga a rántott csirke is finom, a panír itt sem dominálta le az ételt, belül a hús puha maradt, nem száradt ki. A BBQ ellenben egy jóval markánsabb ízű szósz volt, ami viszont ebben az ételben nagyon kellett, mert jó sok sajt került a lepénybe és ugyebár a köret is egy sajtféle volt, ez a kettő együtt nekem túlságosan erős sajtízt adott volna, ha nincs valami, ami ezt kompenzálja. Ez a szósz ugyanakkor tökéletesen betöltötte ezt a funkciót. Így végül az összkép is nagyon jó volt.

És ha még lenne elég a sajtfélékből, a desszertek közül a meggyes panna cotta és a tiramisu áll rendelkezésre (ez nem tudom, hogy állandó lesz-e vagy az elődjéhez hasonlóan lesznek havonta változó édességek). Én ezúttal a tiramisut kóstoltam meg. A kréme nagyon ízletes, édes, de nem megy el egy nagyon szájhoz tapadós irányba, mind e mellett nagyon lágy, kellemes. A piskóta sem rossz, de én egy picit a kelleténél jobban éreztem ezt az alkoholos-kávés kesernyés ízt, szerintem az áztatás lehetett volna kicsikét rövidebb. Ugyanakkor tegyük hozzá, inkább legyen ilyen, minthogy teljesen száraz piskótát tegyenek bele, attól ki tudok szaladni a világból. Összességében ez is nagyon finom, azt nem mondom, hogy jobb, mint amilyet anyukám csinál, mert annál nincs jobb, de magasan megüti a szintet.

A teljes menü így 2.880 forintba került, ami már nem annyira olcsó, mint amit az elején mondtam, de azért ebbe benne volt a pizzarino, a köret – ami itt nem átlagos – az üdítő, a desszert, szóval a mai árak mellett ez már egyáltalán nem vészes. Aki meg sokallja, annak továbbra is megvan a lehetősége, hogy csak a főételt egye egy ezresért. Nekem nagyon bejött a kóstolás, bevallom, hogy én személy szerint a hagyományos burgereket és lepényeket jobban szeretem, mint az olasz Street food ételeket, ettől függetlenül ezek bejöttek, és szívesen próbálok ki a jövőben új kombinációkat is. Viszont jó hír, hogy az uránvárosi helyükön továbbra is megtalálható az eddigi kínálat is.

Aki többet szeretne megtudni, annak ajánlom a hely facebook-oldalát.