Szolgálati autóval, sofőr viszi munkába minden nap a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját – állítja Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. A politikus szerint Bognár Lászlónak ugyanis nincs jogosítványa. Péntek reggel az RTL kamerája előtt szállt be az autóba, miután a sofőr nagyjából fél órát várt rá. A tankerületi igazgató otthona csaknem ötven kilométerre van a munkahelyétől. A Klebelsberg Központ szerint a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és autót sem kapnak személyes használatra. 

„Tisztelt képviselőtársaim, szeretném bejelenteni, hogy 2022. június 10-étől a képviselői mandátumomról lemondok.” Még a május 31-i közgyűlésen mondott le a pécsi önkormányzat fideszes képviselője, Bognár László, aki azzal indokolta a döntését, hogy már sem a munkahelye, sem a lakhelye nem köti Pécshez. Akkor már másfél éve vezette a Szigetvári Tankerületi Központot, ahol jelenleg is ő a tankerületi igazgató. Minden reggel sofőr megy érte, és szolgálati autó hozza-viszi az otthona és a munkahelye közötti nagyjából ötven kilométeren – derítette ki Hadházy Ákos országgyűlési képviselő.

Mindez az RTL felvételein is jól látszik. A Híradó kamerái ott voltak, amikor a sofőr péntek reggel hét órakor megérkezett a tankerületi vezetőért, majd nagyjából fél órát várt, mire elindultak Szigetvár felé.

Hadházy szerint amikor nincs pénz fűtésre, krétára és a gyerekeknek moslékot adnak a menzákon, a tankerületi pribékek ötven kilométerről sofőrös autóval járnak dolgozni havi egymilliós fizetésért. Hogy aztán fenyegessék és kirúgják saját kollégáikat.