Ma ünnepli 75. születésnapját Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie. A művész 1947. október 28-án Ónodon látta meg a napvilágot, négyéves korára azonban már Budapestre került és ott.

Az első zenekar, amelyben szerepelt, a Decca együttes volt, ahova 1967-ben került, ám az együttesnek először jogi okokból nevet kellett változtatnia, majd a nevében és részben tagjaiban is megváltozott Olympia zenekar 1970-ben személyes okokból feloszlott. Ebben az időszakban 2 évet Afrikában is eltöltött, az ottani időszak saját elmondása szerint is hatással volt rá, mind zenei, mind emberi értelemben felszabadította őt.

Nem sokkal ezután Tátrai Tiborral kezdett el dolgozni, majd lépett be a General együttesbe, ami egyben arculatváltást is jelentett akkor a korábban már ismert, ám leszálló ágba került zenekarnak. A zenekar nemzetközi sikerese azonban nagyobb volt mint a hazai, köszönhetően elsősorban Erdős Péternek, a hazai popzene akkori mindenható urának (politikai értelemben), aki igyekezett parkolópályára tenni a bandát. Ez végül sikerült, 1979-ben a General együttes is feloszlott. Ezután 10 éven keresztül külföldön élt és lépett fel.

Charlie 1990-ben tért haza, és a Tátrai Band énekese lett; szólókarrierje 1994-ben indult. A Tátraival 10 lemezt adott ki (A küszöbön túl, Kísértés, New York, New York, Best of Tátrai, Utazás az ismeretlenbe I-II, A Hold szerelme, Trilógia (Hajnali szél, Live, Városi lebegés), Különös álom, Mexicano, Csillagszél), végül önálló zenekara lett. Szólóénekesként hatalmas sikereket aratott, számos slágert énekelt, legismertebb dalai: az emblematikus Jég dupla whiskey-vel, Az légy, aki vagy, Nézz az ég felé, valamint a Könnyű álmot hozzon az éj, melynek feldolgozását LL Juniorral közösen készítette el a roma előadóművész fiának tragikus halála okán.

Pályafutása során számos díjat nyer, 1994-ben az Év énekese, az Év legsikeresebb rockalbuma és az év Lemeze díjat is megnyerte. 1998-ban a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskeresztjét vehette át. Ebben az évben az Eurovíziós dalversenyen is képviselte hazánkat. De jelenlegi aktivitását mutatja, hogy tavaly Fonogram díjat nyert Az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában.

Szerkesztőségünk nevében még sok-sok sikeres évet kívánok neki!